/ NOVA
Две години след трагедията в Хитрино покривите на повечето отнесени къщи са сменени. Изглежда, че селото е надживяло взрива на цистерните, отнел живота на седем души и ранил 29. Така ли е наистина? Най-тежко ранена, но жива е Невин – фризьорката на Хитрино. Миролюба Бенатова оставя Невин да я преведе през ужаса на пожара и ада на живота след това. Тази събота в „Събуди се” - Миролюба Бенатова представя "Хитрино - живот след смъртта".
 
Между Алепо и София. Водещата Мира Иванова ще ни запознае с историята на д-р Набил Хаят от Александровска болница. А репортерът Василена Гръбчева ще разкаже за приключенията на един български неврохирург на мотор.
 
Стаси и Миро са новите герои в рубриката „Да хванеш гората“. В събота Галя Щърбева разказва за техния нов живот в пловдивското село Стрелци. Съдбата ги отвежда там след като преживяват бърнаут като графичен дизайнер и програмист. Сега откриват нови светове – Миро в дърводелството, а Стаси в плетенето.
 
След като синоптичката на NOVA Гери Малкоданска сподели за тежкото си раждане и призова за подкрепа на недоносените деца в България, нейният съпруг говори пред Ива Софиянска-Божкова за голямото премеждие. Освен за сина си Лео, с обич признава и за силата на Гери.
 
За първи път в българския телевизионен ефир пред водещата Мартина Ганчева говори Стив Маман. Той е еврейски предприемач. Живее в Канада и има шест деца. Но мисията му е да спасява секс робини от Ислямска държава. Как и защо? С кого преговаря? Колко жени и деца е спасил от лапите на екстремистите?
 
В неделя Христиания Червенкова повдига отново завесата за живота зад решетките, в килиите на следствените арести. Пред камерата на „Събуди се“ застават две жени – адвокат и икономист и разказват от първо лице за условията, тормоза, психическите и физическите травми. Отговарят и на въпроса защо съдят държавата.
 
Седмицата, в която отчетохме пикови стойности на фини прахови частици в София, Мария Йотова ще ни покаже в „Къси разкази“ едно семейство, избягало от столицата, заради мръсния въздух. Причината за това бягство е честите боледувания на 4-годишната им дъщеря. Два месеца след преместването родителите признават, че детето им не се е разболявало нито веднъж.
 
Да бъдеш или да не бъдеш - Мариян Станков-Мон Дьо в разговор с човека, избрал два пъти живота пред смъртта. Размяна на мисли за алкохола, любовта, книгите и Бог. Защо Калин Терзийски се опита да убие Калин Терзийски – отговорът предстои в неделя.
 
Краси Боев ни среща с поетесата, чието стихотворение стана най-четеното за 2018 година. „Под наем сме дошли на този свят“ събра 500 000 прочитания само в първите три дни, след като беше публикувано в социалните мрежи.
 
Репортерът Драгомир Танев ще запознае зрителите с 20-годишен любител на опасните селфита. Калин Христов от София признава опасностите и дава ценни съвети на тийнейджърите.