Денят, в който се научих да живея
Денят, в който се научих да живея / netinfo

Популярният френски писател, психолог и изследовател Лоран Гунел се завръща с „Денят, в който се научих да живея", едно светло и жизнеутвърждаващо литературно приключение, залагащо на стремежа към вътрешна свобода.

Денят, в който се научих да живея" ни убеждава, че едва след като приемем собствените си граници, ще започнем да се развиваме пълноценно и да проявяваме творческите си способности. И тъй като смъртта е най-голямото, неизбежното ограничение, нашият живот ще започне именно в деня, в който приемем безусловно този факт. Докато се разхожда по кея след дълъг работен ден, Джонатан - млад мъж с кариера на застраховател, среща мургава красавица. Тя се вглежда в дланта му и изрича предсказание, което изцяло ще преобърне светогледа му.

Лоран Гунел е роден през 1966 г. и освен като автор на книги, съчетаващи умело романовия сюжет със заключенията на популярната психология, той е известен и като социолог и експерт по личностно развитие, преподавател в университета в Клермон-Феран, с подчертани интереси в областта на невролингвистичното програмиране. Убеден, че повечето страхове са плод на човешкото съзнание, Гунел създава магнетични четива, които потапят читателя в съкровения свят на надеждата и му помагат сам себе си да открие и пресътвори. Сред книгите му се нареждат абсолютните бестселъри „Човекът, който искаше да бъде щастлив" и „Бог пътува винаги инкогнито".

Денят в който се научих да живея
netinfo