/ БГНЕС, архив
За благото на отбора Стамен Белчев повече няма да води "армейците"
Ръководството на ЦСКА-София обяви официално, че досегашният старши треньор на тима Стамен Белчев повече няма да води "армейците". На негово място ще застане бившият наставник на "червените" Христо Янев.
 
Левски елиминира ЦСКА и е на финал за Купата

"След поредицата от негативни резултати, Стамен Белчев взе решение да напусне своя пост на старши треньор на ЦСКА в името на благото на отбора. Той напуска заедно с трима от помощниците си - Стефан Генов, Даниел Моралес и Ивайло Иванов", съобщиха на официалния си сайт от клуба.
 
Белчев пое тима в края на ноември 2016 г. В 58 мача начело постигна 36 победи, 15 равенства и 7 загуби.
 
"До края на сезона отборът ще бъде ръководен от човек от клуба. Христо Янев поема тима, а негови помощници ще бъдат Владимир Манчев и Ивайло Петров. Заедно с тях ще работят и кондиционните треньори Томас Нойберт и Кирил Динчев, като на щаба ще помагат и легендите на клуба Георги Велинов и Красимир Безински", допълниха още от щаба на столичния клуб.
 

БГНЕС, архив


Оставката на Стамен Белчев идва след като Левски елиминира ЦСКА и спечели място на финала за Купата. Сините се класираха след 2:2 в реванша, игран на 25 април. След успеха с 2:0 в първия мач, с общ резултат от 4:2 елиминираха своя съперник по пътя към финала на 9 май, където ще срещнат състава на Славия.