Близначки родиха в един ден първородните си дъщери
Близначки родиха в един ден първородните си дъщери / снимкa: Sofia Photo Agency

Близначки от Свищов родиха в един и същи ден първородните си деца. 21-годишните Диляна и Ралица се сдобиха с дъщери на 7-ми септември, като разликата между двете раждания е само час и 10 минути.

От началото на годината общият брой на новородените в община Свищов е 102, като преобладават момченцата. Най-много бебета са се родили през август – 19, като за същия месец на 2007-ма те са били 13.

Общинският съвет в Крайдунавския град гласува решение за изплащане на еднократна парична помощ от 200 лева за новородено в Свищовската болница от жители на общината, но според медицинския персонал на отделението това решение не е повлияло за увеличения брой раждания, тъй като голяма част от родилките не знаят за подпомагането.

Само през първата седмица на месец септември на бял свят са се появили седем деца, от които четири момичета и три момчета. Сред малките дами са и дъщерите на двете сестри-близначки от Свищов - Диляна и Ралица.

Между близнаците съществува много силна връзка. Диляна е по-голямата от близначките. Първа се ражда и нейната дъщеря – Кристияна, която тежи 3.100 кг. След час и 10 минути изплаква и малката Габриела с тегло 3.200 – също първо дете на Ралица.