Певецът Борислав Грънчаров
Певецът Борислав Грънчаров / кадър: Нова телевизия
Близки и приятели си взеха последно сбогом с певеца Борислав Грънчаров
92762
Близки и приятели си взеха последно сбогом с певеца Борислав Грънчаров
  • Близки и приятели си взеха последно сбогом с певеца Борислав Грънчаров
Близки и приятели и приятели си казаха последно сбогом с певеца Борислав Грънчаров в църквата „Св. София” в столицата. Той почина на 25-ти февруари на 73-годишна възраст. Десетки близки, роднини и  приятели изпратиха последния от певческото трио „Бо Бо Бо”, което Грънчаров създаде през 90-те години заедно със своите приятели Борис Гуджунов и Боян Иванов.
 
Борислав Грънчаров има над 4000 концерта с група „Гонг”, която създава през 1978 година. Работил е още в Германия, Швеция, Финландия, Австрия, Белгия.

Отиде си последният от триото "Бо Бо Бо" - певецът Борислав Грънчаров

За да си вземе последно сбогом с Борислав Грънчаров, на поклонението беше певицата Маргарита Хранова. "Той беше преди всичко приятел и много добър колега. Пели сме с него преди години, имали сме общи изяви. Но преди всичко бе приятел. Семействата ни са много близки и ще бъдат близки, въпреки че него вече го няма", каза Хранова. Тя ще запомни Грънчаров като "човек със страхотен дух до последно".

Певицата Мими Иванова сподели, че напоследък не се виждали често с Грънчаров. Описа го като човек със силен дух, чувство за хумор и самоирония.
 
"Поначало нашето поколение на изпълнителите с много малки изключения сме и приятели, доколкото може да има приятелство, когато всъщност се събираме само на съборни участия, иначе всеки върви по своя път, следвайки своите концерти. Но да, приятели бяхме. Един човек, който дори сега, като си спомням последните интервюта, които е дал - защото ние не се виждахме често - човек, който дори смъртта и тежката болест не е могла да сломи, до такава степен имаше чувство за хумор, самоирония, дух", каза тя.

Певицата Йорданка Христова пък каза, че Грънчаров е бил "прекрасно момче": "Ведър, с изключително чувство за хумор. Ще ми липсва. Дори в болницата, преди да замине за Израел, като се чухме, той не вдигаше много телефони. Няколко пъти не ми вдигна, но като ми вдигна, гласът му беше нормален и се опитваше да ни вдъхне вяра, макар че си отиваше. Прекрасен колега, прекрасен баща, но какво да ви кажа, и тримата от "Бо Бо Бо" и всички от това поколение си отиват унизени".

Служебният премиер Огнян Герджиков, който е близък със семейството на Борислав Грънчаров, сподели, че при последното събиране, на което присъствали двамата, било през есента. "Пяхме заедно и беше страшно хубаво. И така ще го запомня - с това последно негово изпълнение. Той пееше все едно че не е болен. Но ето че дойде краят и е тъжно", каза Герджиков.