Всяка неприятна ситуация си има положителни страни. На това ни учат звездите, написали хитови песни за неверните си бивши. В случая на тези певци, разбитото сърце се е превърнало в повод за международна слава, разпродадени концерти и изкарването на милиони долари, пише каналът Ралица Петровa във vbox7. Ето кои знаменитости са успели да превърнат болката в сила (или поне в награда “Грами”):

Оливия Родриго

Ако има някой, който може да ни научи как се прави кариера от разбито сърце, то това е Оливия Родриго. 18-годишната певица завладя всички музикални класации това лято с дебютния си албум “Sour” (“Кисела” – бел. прев.), в който пее за опустошените си след раздяла чувства. Ако се вярва на слуховете, повод за болката ѝ е актьорът Джошуа Басет, с който тя си партнира в сериала “Училищен мюзикъл”. Оливия и Джошуа излизат заедно за няколко месеца през 2020 година, а скоро след това той започва връзка с певицата и актриса Сабрина Карпентър.

В песента си “traitor” (“предател” – бел. прев.) Оливия обвинява бившия си, че е флиртувал с друго момиче, докато е бил във връзка с нея. Тя заключава: “Може и да не си ми изневерил, но все пак си предател”. В друг свой хит – “driver’s license” (“шофьорска книжка” – бел. прев.), певицата пояснява: “Вероятно си с това русо момиче, което винаги ме караше да се съмнявам”. Мнозина спекулират, че “русото момиче” е именно Сабрина, но нито тя, нито Оливия и Джошуа са потвърдили или отхвърлили слуховете. 
 

Тейлър Суифт

Никой не знае как се отмъщава на невярно гадже с музика по-добре от Тейлър Суифт. Певицата е написала безброй хитове за разделите си, а албумите ѝ са нещо като неофициален саундтрак за преодоляването на неверни бивши. През 2010 излиза песента ѝ “Better Than Revenge” (“По-добре от отмъщение” – бел. прев.), която според слуховете е посветена на раздялата ѝ с Джо Джонас след аферата му с актрисата Камила Бел.

В нея Тейлър заклеймява Камила за това, че е съблазнила Джо. Тя пее: “Тя ми го отне преди да успея да кажа ‘саботаж’”. Още по-режещ е припевът на хита, в който певицата отсича: “Тя е актриса, но е по-известна с изпълненията си на матрака”. Напомнете ни да не ядосваме Тейлър.

Бионсе

Кралицата на R’n’B музиката Beyonce е пример за това как можеш да публично да заклеймиш лъжливия си съпруг, а след това да си останеш женена за него? Отношенията между нея и Джей Зи са по-сложни, отколкото можем да се престорим, че разбираме, но е факт, че през 2016 тя посвети целия си албум “Lemonade” (“Лимонада” – бел. прев.) на изневерите му.

В песента си “Hold Up” (“Задръж” – бел.прев.) Queen B пее: “Мога да усетя измамата в дъха ти”. Самия Джей Зи изглежда признава за лошото си поведение в песента “Kill Jay Z” (“Убий Джей Зи” – бел. прев.) от 2017, където рапира: “Извинявай, че често се държа като женкар”. Не е ясно как двамата са все още заедно, но явно нещата все някак им се получават...
 

Ед Шийрън

Друг музикант, който редовно увековечава любовта си в песни, е Ед Шийрън. За всичките си романтични акустични балади Ед има поне толкова режещи поп парчета. Пример за това е хитът “Don’t” (“Недей” – бел. прев.) от 2014, в който звездата разказва за момиче, изневерило му докато той е в същата сграда. В песента той пее: “Не е като и двамата да бяхме на турне/ бяхме отседнали на един и същи хотелски етаж”.

Този текст накара мнозина да спекулират, че бившата под въпрос е певицата Ели Голдинг, с която Ед излиза по това време. Самият той не споделя дали това е така, но потвърждава, че “историята в песента "Недей" е 100% истина”. Ед изглежда не се колебае да изобличава бившите си с музиката си: “Ако излизаш с музикант, бъди готов да чуеш песни за себе си,” казва той. “И ако прецакаш нещата, текстовете им няма да са никак ласкави.”
 

Адел

За разлика от по-голямата част от света, за Адел 2020 бе година на триумфа. Певицата се посвети на спорта и здравословното хранене, свали над 40 килограма и като резултат си спечели симпатиите и възхищението на милиони хора. Да видим звездата толкова усмихната и процъфтяваща бе приятна изненада след десетките ѝ тъжни (пък било то прекрасни) любовни балади. Когато е едва на 19, Адел пише песента “Cold Shoulder” (“Игнориране” – бел. прев.), в която пее за бивше гадже, изоставило я заради друга: “Всеки път, когато ме погледнеш, ми се ще да бях нея”.

Днес певицата изглежда по-уверена от всякога, въпреки че наскоро се разведе със съпруга си Саймън Конецки. Което пък на свой ред показва, че макар в любовта нещата не винаги да се получават, винаги можем да работим над себе си!