Оливия Родриго
Оливия Родриго / Gulliver/Getty Images
Нова звезда изгря на поп хоризонта в началото на 2021 г. Мнозина вероятно ще се запитат коя е тя. Името й е Оливия Родриго.

През декември миналата година 17-годишната американка е позната като актриса с ролите на Пейдж Олвера в сериала "Бизаардварк" на Дисни ченъл и на Нини-Салазар Робъртс в спин-офа на "Училищен мюзикъл", излъчван от Дисни плюс.

Превъртайки скоростно лентата, само няколко седмици по-късно тийнейджърката вече е Оливия Родриго - най-ярката поп звезда на планетата, която чупи глобални рекорди.

Как се случва това? На 8 януари Родриго издава дебютния си сингъл "Drivers License". Парчето разбива еднодневните рекорди, а само след няколко дни влиза в историята на Спотифай като най-бързо достигналото 100 милиона стрийминга.
Междувременно "Drivers License" се изстрелва директно до върховете в класациите на САЩ, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, Ирландия, Норвегия, Нидерландия.

През първата си седмица на водещия музикален пазар в САЩ "Drivers License" отбелязва най-солидни продажби след парчето "Pillowtalk" на Зейн Малик през 2016 г. - нечувано постижение за изпълнител без "чарт история".

Четири седмици по-късно Оливия Родриго все още държи първенството в престижната класацията Хот 100 на "Билборд" за сингли.
"Drivers License" е 1116-ият сингъл, оглавил чарта в 62-годишната му история. Парчето е 48-мият дебютен сингъл, покорил върха в класацията, и едва седмият на изгряваща звезда. Останалите са на утвърдени изпълнители.

Оливия Родриго
Gulliver/Getty Images

Критиците са във възторг и не пестят хвалебствията си за "магнетичната" тийн звезда.

Самата Оливия Родриго не крие, че "картинката все още не й е съвсем ясна". "Животът ми се промени буквално за седмица, а от друга страна продължи да си тече по старому. Парадоксално е. Вкъщи съм си, пиша си домашните, а звезди като Тейлър Суифт, на които се възхищавам от малка, се свързват с мен и ми казват, че харесват музиката ми", споделя младата изпълнителка.

Кое е обикновеното момичето Оливия Родриго? Тийнейджърката е родена на 20 февруари 2003 г. в Тъменюла, Калифорния. Описва се като най-голямата фенка в света на Тейлър Суифт, която, както става ясно, вече е нейна почитателка. Харесва също "невероятната" Лорд, слуша "тонове" нейни неща. Обича и Гуен Стефани от "Ноу даут".

Навремето Оливия е "луда" по "Уан дайрекшън" и пише фенски разкази, герои в които са момчетата от групата. И сякаш изневиделица самият Найл Хоран се свързва с нея. "Почувствах се адски неловко", признава Родриго.

Младата поп звезда вече има договор с "Интерскоуп" и "Гефън рекърдс" - подразделение на "Юнивърсъл мюзик". Какво й предстои на професионалното поприще?

"Нов музикален проект, но не съм съвсем наясно с подробностите", казва Оливия Родриго.

Оливия Родриго
Gulliver/Getty Images

Тийнейжърката допълва, че все още се опитва да "смели" настоящия "щур" момент от живота си. "О, Боже мой!", гласи краткото й обобщение.
Дали младата звезда, достигнала със скоростта на светлината върховете на поп небосклона, ще устои на превратностите на земния шоубизнес, само времето ще покаже...

 
БТА