Въпреки че се държи хладнокръвно пред медиите и отправя позитивни  призиви към нацията, кралица Елизабет II е бясна на коронавируса, който я принуди да се изолира в двореца Уиндзор и да отмени множество от нейните любими събития за тази година. Вижте в канала "Royal News" във vbox7:

Случващото се в момента е прецедент за кралското семейство, което е свикнало да диктува ритъма на ежедневието си и да го запълва с множество интересни събития. Кралицата никога не се е самоизолирала от обществото по подобен начин, а голяма част от събитията в кралския календар се отменят за пръв път в историята на съществуването им.

Елизабет II и останалите старши членове на кралското семейство имат волята да издържат това предизвикателство, но много от тях за пръв път се чувстват наистина безсилни, защото не могат да повлияят на хода на събитията.
 
Приближени до кралското семейство източници споделят, че кралицата до последно се е надявала, че ще продължи да живее според ежедневния си график, въпреки увеличаващите се случаи на заразени с новия вирус в обединеното кралство.

Елизабет II била бясна най-вече заради факта, че се е наложило да отмени някои от любимите ѝ годишни събития, които тя не е пропускала да посети от както се е възкачила на престола. Сред тях са конните състезания Royal Ascot, които кралицата обожава. Не е тайна, че тя обича конните спортове и залаганията, и искрено се вълнува по време на подобни събития.

Променят традиционните чествания за рождения ден на кралицата

Отменя се и кралското конно шоу, което се провежда всяка година край двореца Уиндзор.

Кралицата бе принудена да отмени и всичките градински партита предвидени за тази година. Всяка година тя е домакин на три градински партита в Бъкингамския дворец и на едно в двореца Холируд в Единбург. Те са сред събитията, които Елизабет II много харесва и е огорчена от факта, че се налага да ги отмени.

Отменя се и военния парад Trooping the Colour, с който от 1820 г., всяка година през юни, се отбелязва официалният рожден ден на действащият монарх в кралството.