Жерар Депардийо провали спектакъл, появи се на сцената пиян
Жерар Депардийо провали спектакъл, появи се на сцената пиян / БГНЕС

Френският актьор Жерар Депардийо, който миналата година стана гражданин на Русия, провали в Белгия спектакъл, посветен на началото на Първата световна война, предаде Нюзру. По данни на в. "Кориера дела сера" звездата се появил на сцената пиян.

Пиесата "Нощта ни принадлежи" с участието на именития френски актьор е трябвало да се играе в културния център "Флаже" в Брюксел. Тя е била изградена върху редуването на поетични текстове и музикални фрагменти с използването на стихове на френски символисти като Рембо, Верлен, Бодлер, на латиноамериканеца Борхес, на класика на френската литература Волтер, на съвременния поет Уелбек и произведения на композиторите Дебюси и Барток.

Предвидена е била част, в която Жерар Депардийо трябвало да чете текст на певицата Барбара и на нейния син Гийом, починал преди 6 години. Спектакълът е бил прекъснат 30 минути след началото.

Италианският вестник пише, че Жерар Депардийо се появил на сцената, но се държал странно. Той трудно подбираше думите, за да произнесе приветствие, твърди "Кориере дела сера". След това актьорът започнал да чете по няколко пъти една и съща фраза. После прибрал текста и започнал да говори за политиката на Белгия, а накрая попитал коя страница трябва да прочете.

Това не е първият случай, когато Жерар Депардийо злоупотребява с алкохола. На 29 ноември 2012 година например той предизвика катастрофа в Париж в нетрезво състояние.

Източник: БТА