Жените повече страдат от дългото работно време
Жените повече страдат от дългото работно време / netinfo
Дългото работно време се отразява по-лошо на жените, отколкото на мъжете, тъй като ги кара да започнат да пушат, пият повече кафе и да се хранят с нездравословна храна.

И двата пола консумират по-малко алкохол когато работят по-малко време, смятат изследователи и подчертават, че допълнителните работни часове подтикват жените да гризат “гадни снаксове”, които са с високо съдържание на мазнини и захар.

“Мъжете, които прекарват повече часове на работното си място нямат такива вредни навици”, подчерта Дарил О`Конър, автор на проучването, публикувано от Съвета по икономически и социални изследвания.

О`Конър и неговият екип са изследвали влиянието на стреса върху хранителните навици на хората. Те са установили, че когато има една или няколко стресови ситуации, сме по-склонни да похапваме между основните хранения, особено нездравословни снаксове. Най-уязвимите са така наречените “емоционални консуматори”.

“Когато са нервни, тези хора се опитват да отклонят вниманието си от това състояние като се съсредоточават върху храната”, смята още О`Конър.