Рита Ора  събра погледите с хавлия и кърпа на главата
Рита Ора събра погледите с хавлия и кърпа на главата / Gulliver/Getty Images
Младият канадски певец Шон Мендес е големият победител на Европейските награди на MTV, които бяха раздадени на церемония в зала "Уембли", Лондон, предадоха световните информационни агенции.

Вижте най-откачените тоалети на MTV (СНИМКИ)

19-годишният Мендес спечели три отличия - за най-добър изпълнител, най-добра песен за летния хит "There's Nothing Holding Me Back" и за най-голяма фенска маса.

Шон Мендес
Шон Мендес Gulliver/Getty Images

Приемайки отличието за най-добър изпълнител, за което се пребори с конкуренти от ранга на Ариана Гранде, Ед Шийран, Кендрик Ламар, Майли Сайръс и Тейлър Суифт, Шон Мендес сподели:

"Благодаря на моите фенове. Обичам ви, хора. Изпълнителите в тази категория са звезди, на които съм се възхищавал през целия си живот, и беше щуро да бъда номиниран заедно с тях. Благодаря и за това. Благодаря и на звукозаписната ми компания, на мениджъра ми Андрю и на баба ми, която ме придружи тази вечер".

Палавата Рита Ора събра погледите на червения килим на MTV (СНИМКИ)

В категорията за най-добър поп изпълнител беше отличена бившата певица от групата "Фифт хармъни" Камила Кабело. "Уау, това е страхотно. Просто искам да благодаря на моите фенове. Хора, толкова много ви обичам. Вие ме карате да се чувствам най-голямата късметлийка на света. Благодаря ви от все сърце", сподели Кабело, приемайки трофея.

Камила Кабело
Камила Кабело Gulliver/Getty Images

Рапърът Еминем откри шоуто с изпълнение на ново си парче "Walk on Water", записано в сътрудничество с Бионсе. В отсъствието на суперзвездата вокалите ѝ изпълни певицата Скайлър Грей.

Еминем освен това беше отличен с приза за най-добър хип-хоп изпълнител. Рапърът от Детройт не скри изненадата си. "Не знам как точно се случи това, тъй като не съм издавал албум от няколко години", сподели Еминем.

Еминем
Еминем беше отличен с приза за най-добър хип-хоп изпълнител Gulliver/Getty Images

Големият губещ на церемонията се оказа певицата Тейлър Суифт, която водеше по номинации с шест на брой, но не спечели нито една награда, отбелязва Ройтерс.

Сред останалите отличници на Европейските музикални награди на MTV се наредиха Кендрик Ламар (най-добро видео за "Humble", Ед Шийран (най-добър изпълнител на живо), Давид Гета (най-добър изпълнител на електронна музика), група "Колдплей" (най-добър рок изпълнител), група "Търти секъндс ту Марс" (най-добър алтернативен изпълнител), Дуа Липа (най-добър нов изпълнител), Зейн Малик (най-добър външен вид).

Ирландските рокаджии Ю Ту бяха удостоени с приза "Глобална икона" за десетилетията им на върха в музикалната индустрия. Вместо изпълнение на живо на церемонията бяха показани откъси от концерта им на лондонския площад Трафалгар, състоял се вечерта преди наградното шоу.

Всяка година Европейските музикални награди на MTV се раздават в различен град в Европа. Лондон не е бил домакин на шоуто от 1996 г. За водеща на тазгодишната церемония беше избрана британската звезда от албански произход Рита Ора.

С халат и кърпа на главата: Рита Ора на червения килим на MTV (СНИМКИ)

Певицата "събра погледите", преминавайки по червения килим в необичайно одеяние - с хавлия и кърпа на главата. След шеговитата си поява в този вид, Ора сменяше тоалети през няколко минути.
След трагичните събития в Манчестър на концерта на Ариана Гранде през май тази година, церемонията за Европейските музикални награди премина под засилена охрана.

Работа на гардовете създаде натрапник, който неочаквано се появи на сцената, докато рапърите Френч Монтана и Суа Ли изпълняваха парчето "Unforgettable". Натрапникът, развяващ флаг, беше изведен от охраната. Двамата рапъри не дадоха вид, че случката по някакъв начин ги е смутила.
Сред изпълнителите на шоуто беше и британската грайм звезда Стормзи. Появата на сцената му обаче беше под въпрос, след като се оказа, че той по погрешка се е заключил в дамската тоалетна, обърквайки я с мъжката.
Стормзи все пак успя да излезе от конфузната ситуация и се появи на сцената по впечатляващ начин, подавайки се от полицейски автомобил.

Със свои изпълнения на шоуто се представиха още водещата Рита Ора, Деми Ловато, "Клийн бандит", Травис Скот, Лиъм Пейн от "Уан дайрекшън", Кеша, Камила Кабело, "Килърс".

Стормзи на сцената на Европейските награди на MTV
Стормзи на сцената на Европейските награди на MTV Gulliver/Getty Images

Давид Гета, Чарли Екс Си Екс и Френч Монтана закриха церемонията с енергично изпълнение на парчето "Dirty Sexy Money". В края на шоуто водещата Рита Ора обяви, че догодина церемония за Европейските музикални награди на MTV ще бъде организирана в Билбао, Испания. 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА