Забравен за три дни в асансьор
Забравен за три дни в асансьор / netinfo

68-годишен германец, който се придвижва в инвалидна количка, пристигнал в болница в Берлин за очна консултация. В продължение на три дни обаче човекът останал блокиран в асансьора, който се развалил. В крайна сметка той бил намерен в сравнително добро състояние.

Пациентът, който живее в старчески дом, бе докаран в края на миналата седмица с линейка в берлинската болница „Карите” за преглед. Малко преди консултацията той мистериозно изчезнал. Въпреки издирването му от болничния персонал и полицията, не бил открит никакъв признак на живот от пациента до момента, когато го открили в понеделник вечерта в асансьора. Там той прекарал близо 80 часа.

Като се имат предвид обстоятелствата, злощастният пациент е "в добро състояние", каза говорителят на болницата Керстин Ендел. Въпреки всичко той ще бъде подложен на задълбочен преглед.

Според информациите, публикувани в местния печат, но които не са потвърдени от дирекцията на здравното заведение, пациентът е влязъл в асансьора, за да пуши скришом. И понеже страдал от леко психическо разстройство, той не е натиснал копчето на алармата, което не е било развалено. В продължение на три дни никой не е обърнал внимание, че има авария на асансьора, заради многото асансьори в болницата.