/ screenshoоt/youtube
Швейцарската журналистка и писателка Инге Гинсбърг се подвизава като певица в хеви метъл бандата „Инге енд Тритон Кингс” през последните няколко години.

Случаят не би бил необичаен, ако не беше фактът, че Инге е на 97 години.
 

Тя стана известна на широката публика с участието си в шоуто „Швейцария търси талант”, където разказа за живота си.
 


„Моят най-голям талант не е пеенето, а оцеляването. Важно е да останете активни, да се обградите с млади хора и да опитате неща, които никога преди не сте правили”, каза Инге, която пише стихове и ги представя чрез хеви метъл песни на немски и английски език.
 


Инге Гинсбърг е родена във Виена през 1922 г. в богато еврейско семейство, но идилията в дома й изчезва след германското анексиране на Австрия през 1938 г.
 

 
След като баща й избягва във Великобритания, майка й е принудена да продаде семейните бижутата, за да осигури нелегалното бягство на семейството, така че през 1942 г. Инге като беглец пристига в Швейцария, където е настанена в бежански лагер.
 

По-късно се омъжва за композитора Ото Колман и живее за известно време в Холивуд, след което се завръща в Швейцария. Запитана какво мислят другите за амбициите й да бъде хеви метъл певица, Инге отговаря: „Честно казано, не ми пука”.
 
БГНЕС