Връчват наградите на американската Гилдия на филмовите актьори
Връчват наградите на американската Гилдия на филмовите актьори / Guliver/Getty Images

Американската Гилдия на филмовите актьори ще раздаде наградите си за 23-и път тази вечер на церемония в Лос Анджелис, съобщи АП.

Фаворит за наградите е драмата "Манчестър до морето", която получи най-много - четири номинации. Филмът на режисьора Кенет Лонърган се бори за награда в категориите актьорски състав, най-добър актьор - Кейси Афлек, и за най-добри превъплъщения във второстепенна роля - Мишел Уилямс и Лукас Хеджис.

С три номинации е лентата "Огради" ("Fences"), която ще се състезава в категорията за най-добър актьорски състав освен с "Манчестър до морето" и с филмите "Скрити числа", "Капитан Фантастичен" и "Лунна светлина".

Хитовият мюзикъл "La La Land" бе удостоен само с номинации за главните роли на Ема Стоун и Райън Гослинг.

В категорията за най-добър актьор в игрален филм са номинирани Кейси Афлек за "Манчестър до морето", Андрю Гарфийлд за "Възражение по съвест", Райън Гослинг за "La La Land", Виго Мортенсен за "Капитан Фантастичен" и Дензъл Уошингтън за "Огради".

В категорията най-добра актриса в игрален филм са номинирани Ейми Адамс за играта й в "Първи контакт" , Емили Блънт за "Момичето от влака", Натали Портман за "Джаки", Ема Стоун за "La La Land" и Мерил Стрийп за "Флорънс".

С номинации за най-добри актьори във второстепенна роля са Махершала Али за превъплъщението му в "Лунна светлина", Джеф Бриджис за "На всяка цена", Хю Грант за "Флорънс", Лукас Хеджис за "Манчестър до морето" и Дев Пател за "Лъв".

При актрисите с номинации за второстепенна роля са Вайола Дейвис за "Огради", Наоми Харис за "Лунна светлина", Никол Кидман за "Лъв", Октейвия Спенсър за "Скрити числа" и Мишел Уилямс за "Манчестър до морето".

Лили Томлин ще получи наградата за цялостно творчество.

Наградите на Гилдията на филмовите актьори се следят с особен интерес, тъй като те са ранна индикация за това кои екранни изпълнители са фаворити за наградите "Оскар" в четирите актьорски категории.

Източник: БТА