Цивилизацията на маите е една от най-мистичните и тайнствени култури на света. Тя се развива първоначално сред джунглите на Централна Америка, основно на полуостров Юкатан. Около 2500 г. преди Христа тези територии били обитавани от племена, които с времето се разселват и сформират удивителната цивилизация, наречена Майя.

Те вярвали, че човек е проекция от енергия. Със своите сърца и ум те са били в единство със Земята и Слънцето. Това единство е разширявало възприятията им и чрез съзнанието си са изпадали във временни състояния, в които са виждали бъдещи събития.

Вижте предсказанията на маите

Първото предсказание на маите гласи, че Вселената има цикли, които представляват периоди от време, които започват и свършват. Сега ние се намираме в края на точно такъв цикъл, период на трансформация, който ще приключи в събота, 22.12.2012 и ще промени изцяло планетата.

С повишението на честота на вибрациите на планетата, нашите клетки също се опитват да се настроят към с новия ритъм, което ще предизвика промени в поведението. Човекът ще се изправи срещу своите страхове, за да се освободи от тях. Така ще постигне по-висока вибрация, хармонизирайки се с тази на вселената. Това второ предсказание казва, че сега се намираме във време, когато човек ще съди сам себе си.

Вълна от горещини ще повиши температурата на земята и това ще предизвика много климатични, геоложки и социални промени, които са безпрецедентни и с голяма скорост. Липсата на синхрон с природата е задействала процеси на самоунищожение.

Гадатели и екстрасенси вещаят: Какво очаква света през 2016-а?

Ледът и снеговете по полюсите се превърнат във вода, която ще достигне до места, където не е била хиляди години. Това ще промени познатата ни форма на континентите. Магнитното поле на Земята ще отслабне, ще се появят дупки над полюсите като по този начин радиоактивните лъчения на слънцето ще достигнат до нас.

5 сбъднати предсказания на Ванга (ВИДЕО)

Всички системи, които са основани на страха и върху които е изградена нашата цивилизация ще се разпаднат. Системите ще се разпаднат, за да може човека да се изправи сам срещу самия себе си, да се продължи пътя на еволюцията и да съумеем да разберем сътворението.

Финалът на прехода на сегашния календарен цикъл е в следващия такъв - Галактическото зазоряване. Предрича се, че ще се появи комета, а нейната траектория ще застраши живота на Земята. За маите, кометите са били вестители на промените, които идват, за да нарушат установеното равновесие.

Какво вещае Нострадамус за 2016-а?

Преминаването на човешкото съзнание в друго ново измерение, където хората ще живеят в хармония с планетата чрез мир и разум. Най-голямата промяна, която ще настъпи ще бъде на планетарно ниво. Всички хора ще бъдат свързани като едно цяло - това е голямото раждане на ново същество в света. Ще се роди съзнание, което е общо и колективно. Способността на хората взаимно да четат своите мисли ще доведе до революция в цивилизацията.