Учени разделиха пияните хора на четири типажа
Учени разделиха пияните хора на четири типажа / ThinkStock/Getty Images
Учени от университета в Мисури разделиха пияните хора на четири типажа, според пиянството им и начина, по който се променя тяхната личност, пише в. "Метро".

Какво е общото между хормона на любовта и алкохола?

Екипът направил изследвания с 374 студенти в нетрезво състояние.

"Хемингуей"

Тези, които попаднали в категорията "Хемингуей", били способни да консумират голямо количество алкохол, „без да ги хване“ и да предизвика големи промени в личностното им поведение. Те не представляват заплаха за тях и за околните, дори когато прекалят с пиенето.

"Доктор Хайд"

Но същото не може да се каже за хората, които попадат в категорията "Доктор Хайд". Тя е кръстена на романа "Странният случай с д-р Джекил и мистър Хайд". В него главният герой е нормален човек, който се превръща в чудовище.

Пияните от този вид могат да наранят себе си в пияно състояние и се превръщат в истински кошмар за околните.

"Мери Попинс"

В коренен контраст са представителите на черпещото се братство, категоризирани в раздела "Мери Попинс". Те стават весели и любвеобилни, мислят позитивно и не са способни да наранят никого в нетрезво състояние.

"Смахнатият професор"

В четвъртата категория "Смахнатият професор" по едноименния филм с Еди Мърфи са включени подпийналите, които се впускат във флиртове. Те показват огромни разлики между трезвото си състояние и това след консумация на алкохол. При все това те не са склонни към наранявания. 

Още за пиянството и алкохола:

Как ни действа алкохолът?

Влюбването е като пиянството, притъпява инстинктите

Вижте каква е връзката между алкохола и хъркането

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА