Алкохолна рецепта за щастлив семеен живот
Алкохолна рецепта за щастлив семеен живот / ThinkStock/Getty Images

Възрастните двойки, които са живели под един покрив над 30 години, са по-щастливи и стабилни, когато се напиват заедно, установи проучване, цитирано от в. "Метро".

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Изследването обхванало 4864 женени двойки на възраст над 50 години. От него проличало, че когато партньорите заедно консумират алкохол, дори и в големи количества, те са по-щастливи и имат по-устойчив брак. А когато само единият от тях пиел, а другият се въздържал, чувството на неудовлетвореност от брака било значително по-голямо.

Най-добрите години за кариера, щастие, любов и секс

В изследването участниците трябвало да попълнят въпросници и да уточнят колко алкохол пият седмично и колко на едно сядане на маса. Станало видно, че най-важното в случая било дали консумацията е била споделена или не. Когато пиели заедно, дори и при злоупотреба, двойките се чувствали значително по-щастливи от останалите.

Намериха „златния триъгълник" на щастието

Но проучването установило, че същото ниво на щастие било постигано и от двойки, които изобщо не близвали алкохол. Което идва да покаже, че щастието в семейството настъпва или ако партньорите са абсолютни трезвеници, или ако се черпят или понякога се напиват заедно. Важното е да има синхрон в двойката.

Източник: БТА