/ Gulliver/Getty Images
Принц Хари и Меган Маркъл открито се противопоставиха на Елизабет Втора, след налагането на вето върху по-нататъшното осигуряване на приходи по линия на кралската титла, съобщава „Дейли Мейл“.

Няколко дни след като британската кралица забрани на внука си да получава приходи от титлата, той влезе в пререкания с нея. Хари и Меган не са доволни от перспективата да загубят приходите поради факта, че вече не могат да използват термина „кралски личности“.

Кралица Елизабет Втора, херцогиня Меган, принц Хари, принц Уилям и херцогиня Катрин
Gulliver/Getty Images

Те заявиха, че кралицата няма юрисдикция относно използването на този термин с цел печелене на пари извън границите на Великобритания. Нещо повече, изявлението на разочарованата двойка гласи, че Елизабет Втора не е в състояние да им попречи да направят това, твърди изданието.

Хари и Меган, които сега живеят в Канада, посочват липсата на такива ограничения за други членове на семейството. "Те се отнасят с нас по различен начин", оплака се двойката.

Херцогиня Меган, принц Хари и кралица Елизабет Втора
Gulliver/Getty Images

Принцът също напомни на баба си, че е крал по рождение и шестият претендент по линия на трона на Великобритания.

Пресата научи, че думите на внука са достигнали до ушите на кралицата. От двореца са заявили, че Хари и съпругата му просто не оценяват това, което са получили след оттеглянето си и „са загубили всякаква представа за перспективите“, посочва още „Дейли Мейл“.

Меган и Хари
Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук