Вин Дизел остави отпечатъците си пред Китайския театър в Холивуд (СНИМКИ)
Вин Дизел остави отпечатъците си пред Китайския театър в Холивуд (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Преди излизането на екран на филма "Бързи и яростни 7", звездата на поредицата Вин Дизел остави отпечатъци си пред Китайския театър в Холивуд, циментирайки мястото си в историята на киното, предаде Ройтерс.

Вижте снимки от церемонията тук

Седмият филм от поредицата "Бързи и яростни", превърнала 47-годишния Дизел в екшън звезда, тръгва по кината днес. Лентата е първата от поредицата, която излизана екран след смъртта на актьора Пол Уокър, загинал в автомобилна катастрофа през 2013 г.

Вин Дизел кръсти новородената си дъщеря на Пол Уокър

На церемонията пред Китайския театър присъстваха актьори от "Бързи и яростни" и партньорката на 47-годишния Вин Дизел, Палома Хименес, заедно с децата им.

През 2013 година Вин Дизел получи звезда на холивудската Алея на славата

Първата изява в киното на Дизел, истинското име на когото е Марк Синклер Винсънт, е във филма "Пробуждане" (1990). През 1994 г. на кинофестивала в Кан е прожектирана късометражната лента "Многолик", в която актьорът не само участва, но е и сценарист, режисьор и продуцент. С проекта си Вин Дизел привлича вниманието на Стивън Спилбърг, който му предлага да се присъедини към актьорския състав за военната драма "Спасяването на редник Райън" (1998).

Освен с ролята си в поредицата "Бързи и яростни", Вин Дизел е познат на зрителите и с филмовата трилогия "Хрониките на Ридик", "Трите хикса" и лентата "Мисия "Вавилон".

Източник: БТА