/ Guliver/Getty Images
Водещият Ерик Боулинг на американската телевизия Fox News бе уволнен за неприлично поведение, съобщи сайтът на телевизията. Причината е, че той е изпратил снимки на члена си на общо три колежки от медията.
 

Боулинг работи във Fox News от 2007 г. и води програмите Fox News Specialists and Cashin' In. В предаванията си той активно подкрепя президента Доналд Тръмп.
 
През април телевизията уволни Бил О’Рейли, който бе оскърбил Владимир Путин. Той също бе обвинен в сексуални посегателства, а компания работодател плати общо 13 млрд. долара на три жени, за да парира съдебните им претенции. Тези жени или са работили за журналисти, или са гостували в неговата програма.
 

Същия месец служителите на Fox бяха посъветвани да не се държат с жените като президента Доналд Тръмп.
 
По време на семинар за медийните служители като илюстративен материал срещу сексуалните посегателства бе пуснат аудиозаписа на Тръмп от 2005 г., в който той разказва на събеседника си как общува с жените: "Когато си знаменит, те ти позволяват да правиш с тях, каквото си искаш, примерно да ги хващаш долу за гениталиите, всичко какво искаш".
БГНЕС