Учителка погрешка пусна порно в училище, управлявано от монахини
Учителка погрешка пусна порно в училище, управлявано от монахини / sxc.hu

Порнографски филм е бил погрешно пуснат пред ученици от началното училище "Фарина" в италианския град Виченца в областта Венето, съобщават местни медии, цитирани от БТА.

Училището е под егидата на женски католически орден, но освен монахини в него работят и светски лица. На всички ученици от пети клас се раздават еднакви USB флашки, на които да записват аудио и видео файлове, възложени им от преподавателите с учебна цел.

В един от часовете е трябвало да бъде прожектиран видеозапис на концерт, направен от ученик. Учителката, която е светско лице, включила неговата флашка и на електронната "черна дъска" пред очите на нейните 29 малки възпитаници се развихрила колосална оргия. В домашна обстановка любознателните деца засипали с въпроси своите бащи и майки.

Монахините поднесли официални извинения и обяснили, че флашката не е от използваната в училището марка и е била дадена на ученика от неговите родители. Това обаче не успокоило някои от побеснелите представителите на родителското тяло, които обявили, че ще съдят школската управа.

Директорът на училището незабавно реагирал, като уредил среща на родителите с психолог, който да ги подготви какви отговори да дават на децата си, ако те продължат да задават въпроси около порно преживяването. Той обещал, че всяка флашка ще бъде вече стриктно контролирана преди включване в учебната видеосистема.