Училище за магьосници отварят за премиерата на Хари Потър и Орденът на феникса
Училище за магьосници отварят за премиерата на Хари Потър и Орденът на феникса / netinfo

Училище за магьосници отварят в Cinema City този уикенд - 21 и 22 юли, по случай премиерата на филма "Хари Потър и Орденът на феникса", съобщиха организаторите.

Всеки желаещ може да се включи в работилницата за вълшебни шапки и магически пръчици, да участва в състезанията по куидич с балони, по отвари и вълшебство с мадам Хууч и професор Флитуик. "Разпределителната шапка" ще решава кой в кой отбор ще се състезава. Най-вълнуващата част от приключението - музикалното шоу - ще започне в събота в 17.00 ч. и ще завърши с танци и магически подаръци Училището за магьосници "ще работи" в събота от 12.00 до 19.00 ч. и в неделя от 12.00 до 18.00 ч. Записването става на касите на Cinema City в Mall of Sofia.

В "Хари Потър и Орденът на феникса" малкият магьосник скучае през лятната ваканция, докато очаква да започне петата си година в училището за магьосничество "Хогуортс". Не стига че трябва да понесе съжителството с омразните Дърсли, но не е получил дори една бележка от своите съученици и най-близки приятели Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър. Няма вест от когото и да било след сблъсъка със злия лорд Волдемор.

Единственото писмо, което пристига, съобщава, че Хари ще бъде изгонен от "Хогуортс", защото е нарушил правилата - използвал е магия извън училището и в присъствието на друг човек, неговия противен братовчед Дъдли. Пренебрегнат е фактът, че това е било самозащита срещу необяснима атака от двама магове. Хари трябва да се изправи пред Министерството на магията, за да даде обяснение за случилото се.