Триумфален концерт на Rolling Stones в Белград
Триумфален концерт на Rolling Stones в Белград / снимка: BGNES

Легендарните Rolling Stones свириха в Белград пред 70 хиляди зрители на първия си концерт в Сърбия, предаде Франс прес. "Добър вече, Сърбия, привет Белград, най-накрая дойдохме!", приветства на доста добър сръбски език Мик Джагър тълпата.

Още от първите акорди на "Start me up" публиката, в която освен сърби имаше много фенове от съседните България, Македония, Хърватия, Румъния и Босна и Херцеговина, не спря да аплодира до края четиримата динозаври на рока на обща възраст 252 години.

63-годишният Мик Джагър, 66-годишният Чарли Уотс, 60-годишният Рон Уд и 63-годишният Кейт Ричардс изглеждаха в страхотна форма и бяха силно мотивирани за първото си представяне в Сърбия. Джагар, верен на навика си, не спря в продължение на два часа да тича по сцената, дълга 70 метра, посочва АФП.

Миналата година групата отмени предвиден за началото на юли концерт в Сърбия поради злополука с Кейт Ричардс, който падна от кокосова палма на остров Фиджи.

Концертът беше в рамките на световното турне на бандата, започнало през август 2005 година. Европейската част на това турне "A Bigger Bang" започна на 5 юни в Брюксел. По данни на американското издание "Билборд" турнето е едно от най-доходоносните в историята на групата с общи приходи 437 милиона долара.

Rolling Stones са свирили през 1976 година в Загреб по време на турнето си "Black and Blue". В понеделник те изнесоха концерт пред 30 хиляди фенове в Будва, Черна гора.