Поведението на всяко едно отделно куче зависи от възпитанието, което му дава неговият собственик и от темперамента на животното. Но някои породи са по-опасни, само заради техния размер или силата на челюстите си. Вижте кои са те в канала "Zoo Box" във vbox7:

Ротвайлер

Ротвайлерите са изключително силна порода кучета. Те имат добре развити пастирски и охранителни инстинкти. Поради страшния им външен вид те добиват лоша слава и много хора се боят от тях. Както при всяка друга порода, потенциално опасното поведение при ротвайлерите обикновено е в резултат на безотговорността на собствениците, липсата на грижи или липсата на социализация и правилно обучение. Независимо от това, силата на ротвайлера е нещо, което не бива да се подценява.

Немска овчарка

Както подсказва името, тази порода кучета произлиза от Германия. Известни са със своята интелигентност, увереност, бдителност и безстрашие. Тези им качества ги правят предпочитаната порода кучета за работа в полицията. Въпреки това трябва да се внимава с немските овчарки. Те могат да се превърнат в голяма опасност, ако чувстват заплаха за своите стопани, територия или ако не са социализирани правилно.

Немска овчарка
iStock/Getty Images

Питбул

Безспорно тази порода кучета е смятана от мнозина за най-опасната. Лошата им слава се основава на многобройните инциденти с тях. Както и при останалите кучета, основен виновник за поведението на тази порода са стопаните, които често умишлено ги обучават да бъдат агресивни . Питбулите все още се използват за кучешки боеве заради мощта на захапката си и издръжливостта.

Санбернар

Родината на тези гигантски кучета са швейцарските Алпи. Те са известни с това, че умеят да спасяват хора в преспи сняг. Обикновено са интелигентни и приятелски настроени животни. Те обаче могат да бъдат агресивни в определени ситуации, особено ако не са правилно обучени. Поради огромния им размер, това може да предизвика неприятности.

Санбернар
iStock/Getty Images

Бултериер

Тази порода силно се привързва към своите стопани, обичат да тичат и играят. Въпреки че не притежават внушителен размер, те са доста мускулести и първоначално са били отглеждани за кучешки боеве. Поради тяхната сила, трябва да бъдат внимателно наблюдавани, когато са около деца или други животни.

Бултериер
iStock/Getty Images