Някои трикове за красота, които в миналото са били изключително популярни, днес със сигурност изглеждат странни и дори жестоки.

Иконите на красотата: Топ 20 на най-красивите жени в историята

Вижте най-откачените уреди за красота в миналото:

Маска за разкрасяване на лицето


През 40-те години на миналия век тази странна маска за лице е била голям хит сред жените. Към маската имало и качулка за глава, която се поставяла първа, като по този начин маската се затопляла. Целта и била да подобри циркулацията на кръвта и кожата да се подмлади.

маска за лице
netinfo

Фитнес салон за отслабване

През 40-те години на миналия век в Ню Йорк имало фитнес салон, които носел името „Салон за отслабване“. В него имало много странни машини. Те били специално проектирани да стопяват мазнините по телата на жените. Днес всичко това изглежда абсурдно, но в миналото е било голям хит да ходиш в този салон.

фитнес салон
netinfo

Портативен сешоар

Първият сешоар за коса е изобретен още през 1890 година. Но през годините хората се опитвали да подобрят първоначално изобретената машина. Така се появил портативният сешоар. За да го използва, жената трябвало да си постави каска, която била свързана с маркуч към машина, голяма колкото куфарче и да я включи, за да изсуши косата си.

Триковете за красота, които са взимали стотици жертви в миналото (СНИМКИ)

Замразяване на луничките

Уредът за замразяване на луничките може да уплаши някого. Той е бил изобретен с цел да замразява луничките по лицата на жените чрез въглероден оксид. За да е безопасна процедурата, машината имала и тапи, които да покриват очите, носът се запушвал с тампони, а жената дишала чрез странно изобретение в устата.

замразяване на лунички
netinfo

Не е ясно дали този уред е имал някакъв ефект.

Безумните продукти, за които жените харчат пари (ВИДЕО)

Да си накъдриш косата

Тази машина за къдрене на косата наистина предизвиква смях. За да си накъдри косата, жената е трябвало да вкара косата си в тръбички и после да стои на едно място цели 4 часа, тъй като машината била стационарна.

И още:

Вежди като бодлива тел: Бихте ли го направили? (СНИМКИ)

Странните неща, които жените правят за красотата си

Момичета, не прекалявайте с грима сега. Ето как (ВИДЕО)

Най-странните и абсурдни трикове за красота (ВИДЕО)