Тигърчето на Путин заподозряно в нападения над кокошки
Тигърчето на Путин заподозряно в нападения над кокошки / Thinkstock/Getty Images

Местни граничари подозират избягалото в Китай тигърче на Путин Кузя в нападение над курник в североизточната част на страната, предаде агенция ТАСС.

ВИП хищникът изглежда се е нагостил с пет кокошки в селцето Тайпингоу. Информация за случилото се постъпила в пограничната служба преди три дни от местни жители. Пристигналите на място граничари установили, че ограждението на курника е било повалено, имало следи от пера, кръв и едър хищник.

Дошлите по-късно лесничеи констатирали, че оставените следи са от амурски тигър. Като при това с "голяма вероятност" специалистите твърдят, че става дума именно за "президентския" тигър Кузя, пуснат на свобода от Путин.

Животното бе едно от трите, освободени от държавния глава на Руската Федерация в Желудинския резерват в Амурска област. Тигърчето Кузя, заедно с брат си Боря, веднага избяга от клетката, след като президентът отвори нейната врата.

В началото на октомври китайски специалисти констатираха, че голямата котка е преминала китайската граница и се е установила именно в района, където бил пострадал курникът.

Източник: БТА