Тейлър Суифт е най-високоплатената музикантка
Тейлър Суифт е най-високоплатената музикантка / Guliver/Getty Images

Тейлър Суифт оглави класацията на сп. "Форбс" за най-високоплатените жени в музиката, съобщи Ройтерс. Американската певицата, която е на 26 години, подобри рекорда на "Ролинг стоунс" за турне в Северна Америка с приходи от над 200 милиона долара.

Миналата година Тейлър Суифт беше на второ място с 80 млн. долара, след Кейти Пери.

Класираха най-влиятелните личности от шоубизнеса

На второ място в тазгодишната класация на сп. "Форбс" е британката Адел с 80,5 млн. долара приходи - нейния личен рекорд. Албумът й "25" стана най-продаваният за 2015 г. малко след пускането му на пазара. Търсенето му през тази година продължи, а концертите от турнето й носеха милиони на вечер.

Мадона, която беше най-високоплатената жена в музиката през 2013 г., тази година е трета. Тя спечели 170 милиона от турнето "Rebel Heart", което приключи в средата на март и така общите й необложени приходи от концерти станаха 1,4 млрд. долара. През изминалите 12 месеца Мадона е спечелила общо 76,5 млн. долара.

Това е малко повече от печалбите на Риана - 75 млн. долара. Бионсе, която беше на първо място през 2014 г., сега е пета с 54 млн. долара.

Тейлър Суифт е най-влиятелната личност в поп музиката за 2015 г.

В челната десетка са също Кейти Пери, Дженифър Лопес, Бритни Спиърс, Шаная Туейн, Селин Дион.

Общо 10-те жени в тазгодишната класацията на "Форбс" са спечелили 600 млн. долара. Сп. "Форбс" съставя класацията на базата на изчислените приходи за 12-те месеца от юни 2015 г. до 2016 г., преди да бъдат обложени с данъци.

Източник: БТА