Класираха най-влиятелните личности от шоубизнеса
Класираха най-влиятелните личности от шоубизнеса / Guliver/Getty Images

Бионсе е най-влиятелната личност от развлекателната индустрия за 2016 г. в класация на "Венити феър", съобщи Контактмюзик.

Ежегодната класация за наложили се личности в различни сфери определя най-влиятелните "важни клечки от Силиконовата долина, холивудски магнати, титани от Уолстрийт и културни икони". Бионсе заема десето място в списъка, като с това става най-влиятелната звезда в класацията.

Най-влиятелните личности в интернет

Експертите на "Венити феър" отбелязват огромния успех на албума и краткия й филм Lemonade и въздействието им в развлекателната индустрия, като добавят, че "всички под 30 не спряха да го обсъждат със седмици". Важен се оказва и фактът, че в седмицата след излизането на албума, Бионсе влезе с 12 песни в класацията на Билборд.

Тейлър Суифт е най-влиятелната личност в поп музиката за 2015 г.

Певицата е втората жена в челната десетка на класацията, а първите места са заети от генералния директор на Amazon Джеф Безос, създателя на Facebook Марк Зукърбърг и съоснователя на Snapchat Евън Шпигел.

Други звезди от развлекателната сфера в класацията са Тейлър Суифт на 18-о място, Ейми Шумър - на 35-о и Адел - на 47-о.

Източник: БТА