Следващата неделя на сцената на "Звездите в нас" предстоят първият полуфинал на музикалното състезание за имитатори. До него след гласуването на публиката стигнаха пет отбора.

Но, кои от тях се очертават фаворити за спечелване на първия сезон на предаването?
 

Звездите в нас


Трите отбора, които получиха най-много гласове миналата неделя са отбор "Уитни Хюстън", отбор "Тина Търнър" и отбор "Йордан Караджов". Ако съдим по избора на публиката и ако разбира се продължат със силното си представяне, много вероятно именно някои от тези три тима да спечели надпреварата и голямата награда от 50 хил. лева.

Кой е новият български Елвис Пресли (ВИДЕО)

Отбор "Уитни Хюстън"
 


Те се възродиха и се завърнаха на сцената точно като феникс от пепелта.

Трите девойки отпаднаха по-рано в състезанието, но журито имаше възможност да върне два отбора и именно имитаторките на Уитни Хюстън получиха втори шанс. И го оправдаха напълно. 

 

Отборът постигна перфектна симбиоза между три жени, които са от тотално различни поколения. В  отбор "Уитни Хюстън" влизат 22-годишната Дона Овчарова от Пловдив, която е общ работник, 17-годишната ученичка Надежда Ковачева от Панагюрище и 41-годишната музикална педагожка от Варна Христина Ралева. Трите буквално размазаха журито и публиката с изпълнението си на баладата "One moment in time". "Уитни Хюстън сте си! Много сте добри, нямам достатъчно богат речник да обясня колко добре се справихте. Не съжалявам, че избрахме да върнем точно вас", заяви възторжено Софи Маринова след изпълнението на трите мощни гласа.

"Погалихте душите ни момичета. Сърцето е пълно с емоция. Разтопихте ни и ни обгърнахте с кадифения глас на Уитни Хюстън", въздъхна емоционално друг член на журито - Виктор Калев. А Дони обеща да направят всичко възможно, да не ги пуснат повече да си тръгнат от сцената. Това си е заявка за сигурен финал, а защо не и за самата победа...

Отбор "Тина Търнър"
 


Те взривяват всичко около себе си. Присъствието им на сцената е толкова мощно и енергично, че накара Дони да възкликне след първото им изпълнение: "Ако ви бяхме включили към тока, щяхме да продаваме на цяла Европа!"

 

Отбор "Уитни Хюстън" са Антония Маркова от София на 36 години, дългогодишна певица от Представителния ансамбъл на въоръжените сили, Гергана Коева на 32 г. от Тервел по майчинство и 30-годишната Вирджиния Събева от София, която пее откакто се помни. Освен уникалните им гласове, трите дами винаги успяват да изглеждат досущ като самата Тина.

А щом запеят, във всеки тон може да бъде разпознат типичния музикален стил на американската певица.

Ясни са полуфиналистите на „Звездите в нас“

Изпълнението на триото, което изпя "We don't need another hero" буквално разплака Софи Маринова. "Когато чувам такива гласове много се вълнувам и си представям, че съм аз. Просто сте уникални! Браво, браво!", аплодира ги през сълзи ромската перла. "Прекрасно чувство е да видиш толкова красиви и талантливи жени. Велики сте и вдигнахте много здраво летвата за другите участници", поздрави ги и Тита, която също е член на журито на "'Звездите в нас".

Отбор "Йордан Караджов"
 

"Да те жадувам" - обичаната песен на Йордан Караджов донесе място на полуфиналите на едноименния отбор, в който влизат 29-годишният куклен актьор Виктор Кападжиев от Гоце Делчев, пеещият инженер Теодор Батуров на 41 г. от Хасково и 66-годишният магазинер Панайот Панайотов от Свиленград. Тримата пеят прецизно точно както своя музикален идол, а на външен вид постигат изумителна прилика с Данчо Караджов.

 

Излишно е да казваме, че умеят перфектно да изкарват на микрофона онази типична дрезгавина в гласа на любимия на поколения фронтмен на група „Сигнал“. Не случайно журито постоянно повтаря, че им е трудно да посочи кой от тримата в отбор асе въплъщава най-добре в амплоато на Йордан Караджов. "До някаква степен мога да кажа, че вие дори надградихте самия Данчо, защото вие пяхте на три гласа, а той колкото и да се мъчи никога няма да може да го постигне", пошегува се Дони.

А, ако ви се слуша истинският Йордан Караджов, трябва да знаете, че рок групите „Сигнал“ и „Тангра“ ще изнесат общи концерти в Габрово, Русе и Шумен в идните седмици. Музикантите ще се качат на една сцена на 29 ноември в Спортна зала "Орловец" в Габрово, на 30 ноември в „Канев Център“ в Русе и на 1 декември в зала „Арена Шумен“.




За най-верните фенове за легендите на бг рок музиката пък предстои голямо събитие - на 14 февруари 2023 в НДК "Сигнал" ще изнесат най-големия любовен концерт.