Съпругата на Ръсел Кроу ще получи 25 млн. долара след развода
Съпругата на Ръсел Кроу ще получи 25 млн. долара след развода / снимка: Reuters

Съпругата на Ръсел Кроу ще получи поне 25 милиона долара след развода им, съобщават австралийски медии.

Звездата от "Гладиатор" обяви раздялата си с Даниел Спенсър след 9-годишен брак, а тя ще получи солидната сума въз основа на предбрачния им договор. Вестник "Сидни Морнинг Хералд" съобщи, че само недвижимите имоти на звездната двойка се оценяват на 50 милиона долара, включително къща за 14 милиона долара в Сидни и обработваема земя в Ню Саут Уелс.

Изданието изчислява, че Кроу е натрупал състояние от 150 милиона долара от хонорари за ролите си, откакто двамата с Даниел се срещнаха за първи път преди 22 години. Той има и редица други бизнес интереси в Сидни, включително дял във футболния клуб Рабитос, фитнес зала и компания, доставяща говеждо месо на ресторантите.

Макар подробностите около предбрачния договор на двойката да не са известни, се знае, че той постановява Даниел да получи поне 15 милиона долара, ако са женени три години, посочва БГНЕС. Освен това в него е записано, че всяко едно от децата им - Чарлз (8 г.) и Тенисън (6 г.), ще получи доверителен фонд от 3 милиона паунда.

Не са известни причините за раздялата на двойката, но според информациите на медиите тя е била приятелска. Според слуховете Даниел се сближила с партньора си от австралийската версия на тв състезанието Dancing Stars Деймиън Уайтууд, но както тя, така и Кроу отрекоха двамата да са нещо повече от приятели.

Натовареният график на актьора също може да е изиграл роля, тъй като той беше в Холивуд за снимките на цели шест филма, които ще излязат догодина.