/ iStock/Getty Images
Стилистката и блогърка Одри Виктория показа лесен начин за правилно измиване на косата. Съответният видеоклип се появи на нейната страница в TikTok.

Според специалистката този процес се състои от четири етапа. Потребителката с никнейм audreyvictoria_, чийто блог има 2,5 милиона абонати, каза, че преди да измиете косата си, трябва да Я намокрите с вода, да нанесете балсам по цялата й дължина, включително корените и краищата, и да останете така за десет минути.

След това измийте с шампоан само корените, като същевременно масажирате скалпа. После третирайте краищата на косата с балсам и ги изплакнете след две минути. "Това прави косата блестяща и мека!", каза блогърката в края на видеото.

@audreyvictoria_ Beauty is pain as they say 💇🏻‍♀️ #hairtok #haircareroutine ♬ i wanna i wanna ridee - quentinПрез октомври Одри Виктория посочи грешките, които водят до загуба на коса при нейното третиране. Тя отбеляза, че много фактори могат да провокират оплешивяване. Сред тях е твърде честото или рядко миене, което причинява увреждане на корените и загуба на фоликули. Освен това тя призова да се ограничи използването на сух шампоан и да се заменят гумените ластици за коса с връзки от кадифе или коприна.
БГНЕС