Шотландските туристи предпочитат България
Шотландските туристи предпочитат България / netinfo
Когато се събудите в сиво и влажно шотландско утро, мечтаейки за слънчево място, къде ви отвеждат фантазиите? Може би в облените от слънце винени долини на южна Франция или оттатък Атлантика в Калифорния, пише читателка на “Скотсмън”, цитирана от БГНЕС.

Очевидно не. Номер едно в мечтите на шотландците за почивка е България, показват данните от последното изследване на компания „Мъникорп”. Испания е предпочитана от 39% от шотландците, но промените в цените охлаждат нашия ентусиазъм. „Ние също сме охладнели към Франция, като по-малко от 10% са изразили желание да почиват там. Сега сме омагьосани от бившата комунистическа държава България”, пише читателката на „Скотсмън”.

Желаещите да почиват в САЩ са 10%, в Португалия – 3%, в Кипър – 2%. „По онова време имах предразсъдъци. Като 18-годишна студентка пътувах до Турция и бях свалена от влака в България от неприятен митничар, който конфискува всичките ми пари. Експерти по недвижимост, с които се консултирах бяха доста по-ентусиазирани. Един от тях каза: “Това е причина да се замислиш. Къде другаде може да закупиш на разумни цени” своя имот”.