Сай спечели 8,1 млн. долара от Gangnam Style
Сай спечели 8,1 млн. долара от Gangnam Style / снимка: Reuters, архив

Южнокорейският рапър Сай ще спечели 8,1 млн. долара от хита си Gangnam Style.
Видеоклипът към песента събра близо един милиард гледания в YouTube, печелейки 870 000 долара от реклама в сайта до момента. Певецът ще прибави към тях и приходи от огромния брой пародийни парчета, които песента му породи.

Сай ще спечели пари и от използването на песента му в реклами на южнокорейската компания Киобо Секюритис, което ще му донесе 4,6 млн. долара само тази година. В САЩ и Южна Корея рапърът е спечелил над 3 млн. долара от сваляния на песента му от интернет, а от продажби на албума си е заработил 50 000 долара, разкрива БГНЕС.

По-рано тази година песента Gangnam Style се превърна в най-гледания видеоклип в YouTube, изпреварвайки парчето на Джъстин Бийбър Baby. 34-годишният рапър спечели награда за най-добро видео на тазгодишната церемония по раздаването на Европейските музикални награди на MTV във Франкфурт.

Макар в песента да има само три думи на английски, тя се превърна в тотален хит най-вече благодарение на видеото към нея и придружаващия го танц, копиран от много звезди, сред които и Мадона.