Животът трудно може да бъде изпят в една песен. Но тя успя с Life. Без никакво музикално образование. Парчето натрупа над 85 милиона гледания и беше в топ 3 на най-излъчваните песни у нас през 2019 година. Как една стюардеса стана певица? За музиката, за приятелството с Филип Киркоров, за любовта и още много неща. Юлия Димитриевна - Zivert избра ефира на "Събуди се" по NOVA за първото си интервю за българска медия.

Руската поп певица Юлия Димитриевна - Zivert е родена на 28 ноември 1990 г. в Москва. И е закърмена с музика още от корема на майка си.

„Мама ми е разказвала, че когато е била бременна с мен, слагала големи слушалки на ушите и слушала Майкъл Джексън. И аз съм започвала да ритам, да танцувам”, споделя тя.

Вече дете, Юлия организира концерти за семейството си. Слага табуретка в средата на хола и си представя, че пее пред огромна публика. Едва на 5, тя вече е звезда. Със своите най-верни фенове. У дома. 

„Повече от всичко обичах да измислям костюми за представленията си. Баба ми шиеше и гардеробът й винаги беше пълен с платове, с които създаваше облеклата си”, разказва певицата. 

Преди да стигне до музиката, Zivert опитва много различни професии. Тя работи в четвърти елитен отдел на Аерофлот. Става стюардеса в бизнес класа. На този избор повлияват и родителите й. Те я взимат със себе си по командировки, пътувания, екскурзии от най-ранна детска възраст. Но има и друга причина. 

„Това е весела история. Исках да отида в Щатите. Да пея по улиците на големи градове с надеждата един ден някой да ме забележи. Но нямах достатъчно пари. Станах стюардеса и потеглих. С този полет до Америка щях да имам възможност да прекарам седмица отвъд Океана”, разкри Юлия.

С времето полетите стават все по-трудни, дестинациите се повтарят, а чувството за самота надделява. Тогава идва поривът за промяна. Юлия заменя униформата на стюардеса с боядисана в малиново коса, татуировки и обеца в носа. И запява. Без да е учила за това.

„С открито сърце, абсолютно категорично, без страх, мога да кажа, че нямам зад гърба си пари или връзки. Просто един ден реших, че няма повече да губя време за нещо, за което не горя. И реших да следвам мечтите си. Малко след това, като знак от съдбата, срещнах екипа, който направи така, че моята кариера да се случи и моето музикално приключение започна”, споделя певицата.

Едно от най-големите – песента „Life”, с която Zivert става популярна и у нас. Парчето е снимано в Хонк Конг, след като Юлия и екипът й не получават виза за Ню Йорк. Но наситената атмосфера на китайския град, морето от неон и забързани хора с различни съдби се превръща в идеалния декор за клипа. 

„Трябваше да си направим косите и да се гримираме на пазар за скариди. Защото там беше огледалото”, спомня си Юлия. От нея е впечатлена и друга звезда на Русия – Филип Киркоров. Двамата правят дует – нова версия на “Life”.

„Благодарение на този дует открих истински приятел. Филип е невероятен човек и си паснахме много заедно. Все едно сме се познавали цял живот”, разказва тя.

Не случайно на въпроса с коя друга световна звезда би направила дует, Zivert отговаря –„Само с Фил, само с Фил”
NOVA