Роман Абрамович се разведе
Роман Абрамович се разведе / netinfo
Собственикът на футболния отбор “Челси” Роман Абрамович се разведе с жена си Ирина, съобщи говорител на милиардера.

Разводът е по взаимно съгласие и двамата са се споразумели по родителски и финансови въпроси, заяви говорителят Джон Ман. Той добави, че корпоративните интереси на Абрамович, включително в лондонския “Челси” няма да пострадат от тази процедура.

Според в. “Дейли мирър” причина за разрива може би е връзката на магната с Дария Жукова, дъщеря на живеещ в Лондон руски бизнесмен. Абрамович и Ирина са женени от 1991 г. и имат 5 деца. Те се срещат за пръв път в самолет, на който Ирина работела като стюардеса. Според британския печат бившата съпруга може би е получила половината от богатството на милиардера.

“Абрамович е много дискретен човек и никога не би искал мръсното му бельо да става публично достояние след развода. Но жена му и децата му ще бъдат невероятно добре във финансово отношение и няма да им липсва нищо”, заявява източник, близък до бившето семейство. Миналата седмица списание “Форбс” постави Роман Абрамович на 16-то място сред най-богатите хора в света, като оцени неговото богатство на 18,7 милиарда долара.