Робърт де Ниро
Робърт де Ниро / Gulliver/Getty Images
Робърт де Ниро бе почетен гост на 28-ата годишна галавечеря на фондацията за изследване на СПИН amfAR, на която един от гостите спечели на търг обяд с легендарния актьор, съобщи Асошиейтед прес.

Над 800 души взеха участие в едно от най-очакваните събития в рамките на кинофестивала в Кан - изисканата вечеря, наддаването и партито в Антиб, на което гостите се забавляваха с изпълненията на звезди като Кристина Агилера, Рики Мартин и Чарли Екс Си Екс.

Вечерта започна с бляскав червен килим. По него преминаха Том Ханкс, който играе във филма "Елвис" заедно с режисьора Баз Лурман. Филмът предизвика фурор в Кан. Сред гостите бяха Кара Делевин, Кейси Афлек, Синтия Ериво, Дипло, Едгар Рамирес, Ева Лонгория, Мила Йовович, Ванеса Хъджънс, Уини Харлоу.

Рики Мартин откри гала вечерта с някои от хитовете си, докато гостите довършваха вечерята си, започна търг в полза на фондове за финансиране на изследвания срещу СПИН.

Наддаването започна с обяд с Робърт де Ниро и в края му над 500 000 евро бяха събрани в подкрепа на изследванията на фондацията. Обядът ще се състои в един от ресторантите на актьора в Ню Йорк. Изтъргуваният лот включва и картина, рисувана от бащата на холивудската звезда Робърт де Ниро старши, известен абстрактен експресионист.

Друг гост плати 1,2 милиона евро за ексклузивна вечер с тенора Андреа Бочели и семейството му. След като се яви и друг кандидат, готов да плати същата сума, семейството на прочутия изпълнител прие да прекара една вечер и с него. Лотът бе представен от изненадващо изпълнение на сина на тенора Матео Бочели. Спечелилите търга ще се насладят на вечеря и частно музикално парти за дванадесет души в едно от жилищата му - в Маями Бийч или на брега на Тоскана.

Гала вечерта включваше и годишното модно шоу с куратор Карин Ройтфелд. След като моделите дефилираха между масите на гостите, цялата колекция от 40 тоалета бе продадена на търга за 800 000 евро.

Сред другите лотове бяха диамантени бижута, ексклузивни луксозни пътувания и оригинални произведения на изкуството, сред които и скулптурата на Джеф Кунс, която трябва да стигне на Луната заедно с незаменим токен, продадени за 2,1 милиона евро.

Агилера се качи последна на сцената в края на вечерята с хитовете си "Dirrty'' и "Beautiful'', а гостите танцуваха на импровизиран дансинг между масите.
Светското събитие успя да набере 245 милиона щатски долара за научните изследвания на фондацията.
БТА