Редовните скандали са тайната на успеха на 75-годишен брак
Редовните скандали са тайната на успеха на 75-годишен брак / Thinkstock/Getty Images

Съпрузи от Великобритания, отпразнували 75 години семеен живот, твърдят, че тайната на брачното дълголетие се крие в редовните скандали, пише в. "Дейли експрес".

98-годишният Джоузеф Литълууд и 99-годишната му съпруга Сали не крият, че семейният им живот редовно е бил разтърсван от кавги. Важното обаче е, твърдят и двамата, недоразуменията да бъдат разрешавани и всичко да завършва с целувка.

Джоузеф и Сали Литълууд се запознават през 1933 година. По това време крал на Англия е Джордж Пети, а Адолф Хитлер току що се изкачил до върховете на властта в нацистка Германия. Дългото ухажване и годежът през 1936 година дават възможност на бъдещите съпрузи да се опознаят достатъчно. Сали става госпожа Литълууд през 1939 година, непосредствено след избухването на Втората световна война. Само няколко седмици по-късно Джоузеф е изпратен в северноафриканската пустиня. Събират се отново едва след края на войната през 1945 година. По време на 6-годишната им раздяла поддържат отношенията си с любовни писма. Оттогава не са се разделяли.

"Днес младите бързат да се женят, преди да са се опознали, а после се развеждат. В нашата младост нещата не стояха така и трябваше да открием своя начин да останем заедно", споделят съпрузите Литълууд, които живеят в дом за стари хора в Чадъртън. Двойката със 75-годишен брачен стаж има две деца, Уин и Терънс, и доведена внучка. Дъщеря им Уин си спомня, че дори се е случвало майка им да замеря съпруга си с обувки, но въпреки кавгите двамата са имали чудесен съвместен живот.

Източник: БТА