Равинът Асиел: Не съм готвач на Мадона
Равинът Асиел: Не съм готвач на Мадона / netinfo
Концертът на Мадона в черногорския град Будва предизвика огромен интерес и неочаквано в центъра на цялото това събитие попадна и белградският равин Исак Асиел, който отговаря за цялата еврейска общност в Сърбия и Македония.

Преди концерта се твърдеше, че той ще бъде личен готвач на попзвездата по време на престоя й в черногорския курорт. "Въобще не искам да говоря за този случай още повече, че бях представен като готвач. Никога не съм бил и нямам никакво намерение да ставам готвач", отсече Асиел и подчерта, че е напуснал Будва три дни преди концерта на Мадона.

Преди пристигането си в Будва Мадона поиска да се намери готвач, който да приготвя храната в правилата на кашер (изискване на юдаизма за специална обработка на продуктите особено тези от месо), припомня БГНЕС. Мадона от години е следовател на Кабала – учение, което произлиза от еврейския мистицизъм. Последователите на това учение, както и мнозинството евреи по цял свят се хранят изключително и само с продукти кашер. Според правилата на това учение привържениците консумират месо само от животни, които са "заклани по хуманен начин". В тяхното меню е забранено смесването на месни и млечни храни.