Японците са най-добрите туристи
Японците са най-добрите туристи / netinfo

Най-добрите туристи в света са японците, следвани от американците и швейцарците. Това сочат резултатите от публикувано проучване на мненията на водещи хотелиери от цяла Европа, цитирани от Ройтерс.

Японските туристи са най-учтиви и порядъчни и с тези си качества печелят с 35 на сто повече гласове от американците, които се нареждат на второ място в класацията.

Швейцарците пък се възприемат като тихи и деликатни за разлика от британците, които са на пето място в списъка на най-лошите туристи заради грубото си поведение, шумност и скъперничество при бакшишите.

Въпреки тези недостатъци обаче хотелиерите гледат благосклонно на навиците на харчене на британците и ги нареждат на трето място сред туристите, които пръскат най-много пари по празниците след американците и руснаците.

Според проучването, в което са анкетирани 15 000 европейски хотелиери, най-лошите туристи са французите, следвани от индийците, китайците и руснаците, пише БТА.

Британците се нареждат на второ място в класацията на най-зле облечените туристи, която оглавяват американците. Те са пети в списъка на най-стиснатите туристи, където първи са германците.