Предстои пълнолунието за този месец и то се случва на 11 май, четвъртък, в знаците Телец и Скорпион.

При пълнолунието Луната - символ на подсъзнанието и емоционалния ни живот, е най-далеч от Слънцето, съответно най-свободна да прояви всичко, до което нямаме съзнателен достъп.

Влияе ли наистина Луната върху настроението и поведението ни?

Луната - това са емоциите, инстинктите и зависимостите от всякакъв характер, но също така и способността да се радваме и да преживяваме нещата.

Пълнолунието Телец-Скорпион е твърде възможно да прояви ситуации на емоционални или материални зависимости и трудности при промени в отношенията между вас и другите, или по отношение на собствените ви ценности.

Как Луната влияе върху храненето ни

Възможно е също да се прояви ревност, желание за власт и налагане над околните. Или пък да изпаднете в ситуации, в които се чувствате жертва, ако това е несъзнателната роля, в която сте се поставили.

Препоръчително е да намерите време и да останете сами със себе си, без да се занимавате с външния свят, да опитате да успокойте ума си и да наблюдавате това, което се случва в него. Но без да съдите, да отричате или да давате оценки.

По този начин можете да осъзнаете някои модели, които влошават качеството ви на живот, и да се освободите от тях, тъй като пълнолунието е добро време за прочистване, за старт на диети и медитации.

диети
Thinkstock/Getty Images

По време на пълнолунието внимавайте при полети и пътувания. Един ден преди и един след него може да има по-голямо напрежение и аварийност.

Не е време също така да разрешавате домашни въпроси и дела.

Наистина спим по-лошо при пълнолуние

За хората, ориентирани повече в интелектуалните сфери, периодът е много добър и градивен. Възможни са нови оригинални идеи, комуникация и пътувания.

Но за по-чувствителните може да даде напрежение, тъй като съвпадат на Уран с Меркурий, който се случва по време на пълнолунието, е свързан със засилена активност на нервната система.

Хармоничният аспект на Плутон към пълнолунието дава възможността за успешна трансформация от това, което сте готови да пуснете. Внимавайте за недоразумения и неясни ситуации в професионален план.

За творците времето ще бъде добро.

През този период имате възможност да се разделите със страхове и нагласи, които пречат за реализирането на потенциала ви. Проблемните ситуации отпадат и се освобождава място за други, нови и по-хармонични събития и отношения.