Пускат телевизионен канал за погребения в Германия
Пускат телевизионен канал за погребения в Германия / netinfo

В близките месеци в Германия ще се появи нов спътников канал за погребения, насочен към хората в преклонна възраст, които да могат да планират последното си сбогом.

Инициатор на проекта е Немският съюз на погребалните бюра, който ще го реализира с телевизията Eos-TV. Каналът ще върти репортажи с погребални церемонии, кадри с най-живописните гробища на страната, както и ще излъчва телевизионни некролози и други подходящи сюжети, пише БГНЕС.

Целта на проекта е да се свали табуто от темата със смъртта, което според основателите на ТВ-канала е широко разпространено сред германците. В резултат на това възрастните хора и техните близки се оказват неподготвени в часа на смъртта, което създава морални и организационни проблеми, смятат инициаторите. Основният източник за финансиране на канала ще са излъчваните некролози.

Традиционната реклама ще е вторият начин за приходи, като ще се отдели особено внимание на лансирането на стоки и услуги.

Работата на канала ще се следи от съвет по етиката, който ще дава препоръки по предлаганите от екипа теми и сюжети за излъчване.