Продават на търг американско градче с двама жители
Продават на търг американско градче с двама жители / снимки: Reuters

В малкото американско градче Гериоуен (Garryowen), щата Монтана, живеят само двама души. То е разположено на историческо място, където се е провела битката при Литъл Биг Хорн. Гериоуен ще бъде продадено на търг на 15 август, съобщи аукционната къща "Уилямс & Уилямс".

Теренът е малко по-голям от 3 ха, като върху него са разположени няколко сгради, в които има бакалия, заведение за бърза закуска, магазин и пощенски клон. Има и подходящи за пикник пространства. Началната цена е 250 000 долара.

"Градът има двама жители, което го прави един от най-малките в САЩ", уточнява на интернет сайта си "Уилямс & Уилямс", която вече продаде на търг през април "най-малкия град в САЩ" - Бъфорд, щата Уайоминг, за който получи 900 000 долара.

Продават на търг американско градче с двама жители
netinfo

Гериоуен е място, където се е разиграло важно историческо събитие. Градът е построен на мястото на битката при Литъл Биг Хорн между американските войски на генерал Къстър и няколко индиански племена водени от Седящия бик, пише БГНЕС.

Битката, завършила с победа на индианците и смъртта на генерал Къстър, е вдъхновила много литературни произведения и филми.

Освен града "Уилямс & Уилямс" ще продаде колекция от ръкописи и лични вещи на вдовицата на генерал Къстър, оценена също на 250 000 долара.