/ Gulliver/Getty Images
Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл заведоха дело в Лос Анджелис срещу папараци, които заснели без тяхно позволение сина им Арчи в градината им, предадоха световните агенции.

Кралската двойка разбрала, че се предлагат за продан фотографии на 14-месечния им син, уж направени по време на появяване пред публика на Арчи в Малибу.Но херцозите на Съсекс изтъкват, че синът им никога не се е появявал публично, още по-малко в Малибу, откакто кралските особи се установиха в Лос Анджелис.

По техните думи снимките са били направени в тяхната градина без позволение. Кралската двойка се уповава на калифорнийски закон, който забранява правенето на снимки в частно владение, дори и отвън на недвижимостта. Изтъква се, че никакъв дрон, хеликоптер или телеобектив не отменя тази забрана.

Хари и Меган завеждат делото, за да опазят неприкосновеността на личното пространство на сина си Арчи. По техните думи папараците са прекрачили червената линия и е било необходимо кралското семейство да се противопостави на техните действия.

БТА