Говорител на принц Чарлз отхвърли твърдението в нова книга, че британският престолонаследник е поставил въпрос какъв ще бъде цветът на кожата на детето на принц Хари и Меган, предаде Ройтерс.

В книгата "Братя и съпруги: Личният живот на Уилям, Кейт, Хари и Меган отвътре" авторът Кристофър Андерсън казва, че Чарлз е попитал какъв ще бъде "тенът" на детето.

"Това е измислица и не си струва повече да бъде коментирана", е заявил говорителят на престолонаследника пред репортери в Барбадос, където Чарлз ще участва в тържествата по повод прехода на островната страна към република.
 
Според Пейдж сикс - сайт за новини за знаменитости, книгата разказва за предполагаем разговор между принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила. Според сайта на сутринта на годежа на Хари и Меган през 2017 г. престолонаследникът е казал: "Чудя се как ще изглеждат децата?" Камила, очевидно "донякъде изненадана", е отговорила : "Ами, великолепни, сигурна съм". В книгата, която трябва да излезе във вторник, се твърди също, че понижавайки глас, Чарлз е добавил: "Имам предвид какъв според теб може да е тенът на децата им?"

В интервюто си с Опра Уинфри през март Меган Маркъл, без да назовава имена, обвини "високопоставен член на кралското семейство", че е имал опасения относно това колко тъмна може да е кожата на сина им.

Меган, чиято майка е чернокожа, а баща ѝ е бял, заяви също, че заради тези опасения на сина ѝ Арчи е отказана титлата принц.

След интервюто с Опра от Бъкингамския дворец направиха изявление, в което се посочваше, че расовите проблеми, засегнати в него, "са тревожни" и че семейството ще ги разгледа и разреши насаме.

Авторът на книгата Кристофър Андерсън не е бил открит за коментар.
 
БТА