Президентката на Аржентина: Заменете виаграта със свинско месо
Президентката на Аржентина: Заменете виаграта със свинско месо / снимка: Reuters

Аржентинската президентка Кристина Фернандес де Кирхнер даде изненадващ съвет на сънародниците си как да подобрят сексуалния си живот. "Много по-голямо удоволствие е да си хапнете малко свинско на скара, отколкото да вземате виагра", каза тя вчера, предаде ДПА, цитирайки аржентински медии.

Кирхнер говори на проява в президентския дворец, чиято цел бе да се насърчи консумацията на свинско месо. Аржентина е страната с най-голяма консумация на месо на глава от населението, но то е предимно телешко.

Шеговитата на моменти реч на президентката, в която тя обяви и субсидии за производителите на свинско, веднага зае централно място в телевизионните и радио предавания и предизвика дискусии дали аржентинците наистина трябва да включат повече свинско в менюто си, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Кирхнер дори намекна, че лично е изпробвала добрите свойства на свинското като афродизиак, споменавайки за един "прекрасен уикенд", който прекарала неотдавна със съпруга си, бившия президент Нестор Кирхнер.