/ ThinkStock/Getty Images
Повече от тридесет картини и рисунки с подпис „А. Хитлер“, за които се предполага, че са дело на нацисткия диктатор, ще отидат на търг в аукционна къща в Нюрнберг идната събота. Рисунките - от пейзажи до скици на голи жени - ще бъдат продадени в аукционната къща Вайдлер в Германия, според информация, изложена на нейния уебсайт. Произведенията варират в различни стилове.
 
„Артикулите са били притежание на известни художници от Третия райх и по-късно на колекционери,“ се казва в каталога на аукционната къща.
 
Според доклад за продажбата в местния вестник Нюрнберг, началните цени варират от 130 евро за скица с въглен до 45 000 евро за акварелна рисунка, на която е изобразено село в близост до планинско езеро.
 
Като млад, Хитлер се опитва да постъпи във Виенската художествена академия, но е отхвърлен поради липса на талант. Въпреки това, той продължава да рисува, като копира пейзажи от пощенски картички, които по-късно продава на туристи.
 
Търгът в Нюрнберг ще се състои само две седмици, след като германската полиция конфискува три акварелни рисунки, определени като произведения на Хитлер. Това стана преди произведенията да бъдат обявени на търг в Берлин, като за тях се твърдеше, че са фалшификати.
 
На търг с акварелни рисунки на Хитлер от 2015 г. са били събрани около 400 000 евро.
 
БГНЕС