Адолф Хитлер в розово възмути италианците
Адолф Хитлер в розово възмути италианците / снимка: БГНЕС

5,4-метров плакат на нацисткия лидер Адолф Хитлер рекламира нова модна линия за младите хора в Италия, съобщи „Дейли Телеграф”. Мнозинството от гражданите на Палермо обачре смятат, че рекламната кампания е обидна и призоваха постерите да бъдат свалени. Граждани дори писали на италианския президент, за да изразят възмущението си от рекламата.

В рекламите из най-големия град на Сицилия, германският фюрер Адолф Хитлер е облечен в колоритна розова униформа, която вместо свастика носи ярко-червено сърце с надпис „сменете стила си, не следвайте своя лидер”. „Образът на човека, който е отговорен за най-страшните събития от изминалия век, е обиден за конституционните принципи на страната. Ето защо трябва да бъде свален”, заяви общински съветник от лявоцентристката демократична партия, пише БГНЕС.

Рекламната агенция, създала плаката, съобщи пред в. "Кориере дела сера", че целта е била провокативност, а не възхвала на нацизма.

Явно чувствата на местните са били засегнали наистина сериозно, след като наскоро негодуващите решили да отговорят на предизвикателството като поставят реклама с китайския лидер Мао Цзедун.