/ Gulliver/Getty Images
Раздадоха най-престижните кинонагради в Холивуд - „Оскар“. Южнокорейската социална сатира „Паразит“ сътвори история - стана първата чуждоезична продукция, триумфирала във водещата категория за най-добър филм. В категориите за най-добър актьор и актриса бяха отличени съответно Хоакин Финикс за "Жокера" и Рене Зелуеъгър за "Джуди". Първи отличия на киноакадемията спечелиха Брад Пит за най-добър актьор в поддържаща роля за "Имало едно време в Холивуд" и Лора Дърн за най-добра актриса в поддържаща роля за "Брачна история".

Беше почетена паметта на холивудската легенда Кърк Дъглас, който преди дни почина на 103 години, както и на носителя на „Оскар“ за документален филм – баскетболната звезда Коби Брайънт, който загина при катастрофа с хеликоптер заедно с дъщеря си и още седем души.



За втора поредна година церемонията за наградите на киноакадемията премина без водещ.

Шоуто в театър "Долби" започна с монолог на двама бивши домакини - Стив Мартин и Крис Рок. Мартин окачестви поверената му задача да открие шоуто като "невероятно понижение". Комикът напомни също, че "нещо" липсва в тазгодишната режисьорска категория. "Вагини", отвърна Крис Рок.



За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА