Сексът не само влияе на щастието на една двойка, но той действа и здравословно в множество аспекти. Дори лекува редица физически и психически заболявания. Ето 5 причини да се отдадете на любовни ласки с любимия човек:

Сексът има успокояващ ефект

По време на секс се отделят хормоните на щастието - ендорфини. Те се грижат за доброто ни настроение, за позитивната нагласа и възприемане на света. Така сексът се превръща в най-ефективния метод срещу стрес, депресия, напрежение, нервност.

секс
ThinkStock/Getty Images

Сексът е доза болкоуспокоително

Окситоцинът е хормон, който се отделя в човешкия мозък преди самия оргазъм. Той от своя страна действа като болкоуспокоително, също като морфина. По време на полов акт намалява напрежението в кръвоносните съдове на мозъка. Главоболието по време на секс също се изчезва.

Доказано: При секса ключово е качеството, а не количеството

Сексът засилва имунитета

Сексът е съпроводен с множество ласки. Благодарение на допира на всяка частица от тялото имунитетът се засилва, а това от своя страна помага срещу простуди и грипни състояния. По време на секс дишането и сърдечният ритъм се ускоряват, в кръвта ни се изливат биохимични резерви, а те допринасят за енергията в мускули и органи. Усещането се равнява на опиат с амфетамин, дарявайки сили и хиперактивност.

секс
ThinkStock/Getty Images

Сексът ни прави по-привлекателни

Научни изследвания доказват, че когато жената прави секс в мозъкът й се отделят големи количества естроген. В резултат от това кожата става еластична, а косата блестяща. Това обяснява и защо дамите, които водят полов живот изглеждат по-млади от останалите, които живеят без него.

Пет причини да правите повече секс (ВИДЕО)

Сексът помага да отслабнем

Установено е, че при любов 30 минути се топят 200 калории. Ако в продължение на една седмица човек прави 30 минути дневно секс, той ще стопи половин килограм.

секс
ThinkStock/Getty Images


И още:

9 храни за незабравим секс (СНИМКИ)

Няколко причини по-често да се отдаваме на сутрешен секс

Колко минути продължава добрият секс?

До какво води липсата на секс?

Митовете за секса, в които упорито вярваме

Следвайте тези съвети и ще правите повече секс

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук