Има хора, които общуват с лекота и успяват да задържат вниманието върху себе си. Те въздействат на събеседниците си и винаги получат това, което искат. Вижте 5 психологически трика, които, могат да ви помогнат в много ситуации:

Винаги бъдете уверени

Доказано е, че всички предпочитат компанията на уверените в себе си хора. Ако искате да направите отлично първо впечатление, увереността в себе си е определяща за това. Но трябва да внимавате и да не сте арогантни, защото границата между увереността и арогантността е съвсем тънка.

Трите зодии, които могат да успеят във всичко (ВИДЕО)

Запомнете цвета на очите на събеседника си

Когато за първи път срещнете някого, направете усилие да запомните цвета на очите му. Това ще ви помогне да осъществите по-добър зрителен контакт със събеседника си. Това е особено важно при работни срещи и нови контакти. Но не забравяйте, че ако натрапчиво гледате събеседника си в очите, това е е по-скоро отблъскващо.

среща
ThinkStock/Getty Images

Запомнете името

Опитайте се да запомните името на човека, с когото се запознавате. Експерти по поведенческа психология са проучили, че ако споменете името на човека, с когото сте се запознали само преди няколко минути, това ще направи отлично впечатление.

Кои женски качества най-много впечатляват мъжа на първа среща

Оставете събеседника ви да говори

Ако разговаряте с някого , но той не отговоря на въпросите ви, не го насилвайте, оставете го той да говори. Това ще ви даде предимство да чуете неговата гледна точка.

Няколко хитринки, които ще ви помогнат в общуването

Поискайте услуга

Това е един от психологическите трикове, с които можете да изглеждате изключително успешни в очите на другите. Първият, който установил това психологическо предимство, бил Бен Франклин. Той си направил личен експеримент, като помолил няколко човека да му направят дребни услуги и установил, че по този начин хората започнали да го харесват повече. Това е така, защото на подсъзнателно ниво мозъкът им казвал, че той им вярва и разчита на тях.

И още:

Навиците на богатите хора, които ги правят успешни (ВИДЕО)

Пет признака, по които ще познаете неуверените хора (ВИДЕО)

Как да превърнем успеха от мечта в реалност?

Пет психологически трика, с които да държите ситуацията под контрол (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук